Cryptocurrency Wallets uitgelegd: Wat u moet weten

U hebt misschien wel eens van cryptocurrency gehoord, maar weet u ook wat het is? Simpel gezegd is cryptocurrency een digitale of virtuele valuta die cryptografie gebruikt om transacties te beveiligen en de creatie van nieuwe eenheden te controleren. Cryptocurrency is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet onder controle staat van de overheid of financiële instellingen.

 

De eerste en bekendste cryptocurrency is Bitcoin. Bitcoin werd in 2009 gecreëerd door een anonieme persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto. Bitcoin is uniek omdat er een eindig aantal van is: 21 miljoen. In juni 2019 waren er 16,8 miljoen Bitcoins gemined.

 

Cryptocurrency wint aan populariteit, en naarmate de populariteit groeit, groeit ook de behoefte aan veilige portemonnees om ze op te slaan. In dit artikel leggen we uit wat cryptocurrency wallets zijn en hoe je er een kiest die bij je past.

Wat is een cryptocurrency-wallet?

Een cryptocurrency-wallet is een digitale opslagruimte voor je cryptocurrency. Het is een beetje zoals het hebben van een bankrekening, maar dan voor cryptocurrencies. Hier bewaar je je publieke en private sleutels, waarmee je cryptocurrencies kunt versturen en ontvangen.

 

Er zijn verschillende soorten cryptocurrency-wallets, maar de meest voorkomende zijn desktop-, mobiele en online wallets. Desktop wallets zijn software die je downloadt en installeert op je computer. Mobiele wallets zijn apps die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. En online wallets zijn webgebaseerde diensten waarmee je vanaf elk apparaat met een internetverbinding toegang hebt tot je cryptocurrencies.

Verschillende soorten portemonnees beschikbaar vandaag

Er zijn tegenwoordig een paar verschillende soorten cryptocurrency wallets beschikbaar. Hier is een kort overzicht van elk:

 

Hardware wallets: Dit zijn fysieke apparaten die eruitzien als USB-sticks, en ze slaan uw privésleutels offline op. Dit is de veiligste optie, omdat uw sleutels niet kwetsbaar zijn voor aanvallen van hackers. Ze kunnen echter een beetje prijzig zijn, en u moet ervoor zorgen dat u regelmatig een back-up maakt.

 

Software wallets: Dit zijn digitale portemonnees die je downloadt op je computer of mobiele apparaat. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een grote mate van veiligheid, maar ze kunnen worden gehackt als uw apparaat is gecompromitteerd.

 

Webportemonnees: Dit zijn online portemonnees die worden gehost door een derde partij. Ze zijn handig omdat je er overal toegang toe hebt, maar ze zijn ook de minst veilige optie omdat ze gevoelig zijn voor aanvallen van hackers.

Wat zijn de overwegingen bij het kiezen van een portemonnee?

Bij het kiezen van een cryptocurrency wallet zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn de belangrijkste overwegingen:

 

Veiligheid: Hoe veilig is uw portemonnee? Is hij versleuteld? Hoe vaak worden er back-ups gemaakt?

 

Gebruiksgemak: Heeft u gemakkelijk toegang tot uw geld? Is de portemonnee gebruiksvriendelijk?

 

Locatie van fondsen: Zijn uw fondsen lokaal opgeslagen op uw apparaat, of worden ze bewaard door een derde partij?

 

Kosten: Worden er kosten in rekening gebracht voor transacties? Hoeveel?

 

Functies: Welke extra functies biedt uw portemonnee? Zoals ondersteuning voor meerdere cryptocurrencies, 2-factor authenticatie, etc.

Hoe beveiligt u uw cryptocurrency-wallet?

Nu je weet wat cryptocurrency wallets zijn en hoe ze werken, is het tijd om over beveiliging te praten. Deze wallets bevatten immers je zuurverdiende geld, dus je wilt er zeker van zijn dat ze goed beschermd zijn.

 

Hier zijn een paar tips om je cryptocurrency wallets veilig te houden:

 

– Gebruik een sterk wachtwoord: Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord kiest voor uw portemonnee dat niet gemakkelijk kan worden geraden. Een goed wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn en een mix van letters, cijfers en symbolen bevatten.

– Twee-factor authenticatie inschakelen: Schakel, indien beschikbaar, authenticatie met twee factoren in voor een extra beveiligingslaag. Als dit is ingeschakeld, moet u naast uw wachtwoord ook een code van uw telefoon of een ander apparaat invoeren wanneer u inlogt op uw portemonnee.

– Houd uw software up-to-date: Houd uw cryptocurrency wallet software up-to-date met de laatste beveiligingspatches. Dit zal u helpen beschermen tegen kwetsbaarheden die zijn ontdekt.

– Maak een back-up van je portemonnee: Zorg ervoor dat je regelmatig een back-up maakt van je portemonnee. Op deze manier, als er iets met je apparaat gebeurt, heb je nog steeds toegang tot je geld.

Voordelen en nadelen van Cryptocurrency Portemonnees

Cryptocurrency wallets komen met hun eigen set van voordelen en nadelen. Dus, laten we eens kijken naar wat die zijn:

 

Voordelen:

– Ze zijn eenvoudig te gebruiken en toegankelijk voor iedereen.

– Ze zijn veel sneller dan traditionele bankmethoden.

– Ze zijn veiliger omdat ze minder kans hebben op diefstal.

– Cryptocurrency wallets bieden anonimiteit aan hun gebruikers.

 

Nadelen:

– Sommige wallets kunnen moeilijk te gebruiken zijn voor beginners.

– Sommige wallets zijn niet zo veilig als je zou willen.

– Cryptocurrency wallets kunnen gehackt worden.

Veelgestelde vragen over Cryptocurrency Portemonnees

– Wat is een cryptocurrency portemonnee?

Een cryptocurrency portemonnee is een soort digitale bankrekening waarmee je cryptocurrencies kunt opslaan, ontvangen en versturen. Je kunt het zien als je digitale saldo of saldo in crypto.

 

– Waarom heb ik een cryptocurrency portemonnee nodig?

Als je cryptocurrencies wilt kopen, verkopen of gebruiken, heb je een portemonnee nodig om ze te bewaren. Zonder een portemonnee kun je geen cryptocurrencies bezitten of gebruiken.

 

– Hoe werkt een cryptocurrency portemonnee?

Een cryptocurrency portemonnee werkt door de private sleutel te gebruiken die verbonden is met je public key / adres. De private sleutel is vergelijkbaar met je pincode bij een bankrekening en geeft jou toegang tot je fondsen. Je public key / adres is het adres waarmee anderen bitcoins naar jou kunnen sturen.

 

– Welke soorten cryptocurrency portemonnees zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency portemonnees, maar de meest populaire zijn webportemonnees, hardwareportemonnees en paperportemonnees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *