De Top 10 Cryptocurrency Munten die op uw radar moeten staan

U hebt misschien gehoord van Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency. Maar er zijn eigenlijk veel andere digitale munten die de moeite waard zijn om te bekijken. Hier zijn 10 van de beste cryptomunten die je aan je radar moet toevoegen.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is digitale valuta die gecodeerd is (of “gehasht”) om het veilig te maken. Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door de overheid of financiële instellingen. Dit maakt cryptocurrency een goede keuze voor wie meer financiële vrijheid en privacy wil.

 

De populairste cryptocurrency is Bitcoin, maar er zijn vele andere die het bekijken waard zijn. De onderstaande top 10 lijst zou op uw radar moeten staan als u wilt investeren in cryptocurrency.

Bitcoin: De Cryptocurrency Koning

Bitcoin is de belangrijkste cryptocurrency op dit moment. Het is de eerste en de grootste, en daardoor ook de meest bekende. Bitcoin is veruit de populairste cryptocurrency, en het wordt daarom ook het meest verhandeld.

Ethereum: Een belangrijke speler in de wereld van de cryptocurrency

Ethereum is een van de meest belangrijke cryptovaluta ter wereld. Het is op dit moment de nummer twee na Bitcoin. De waarde van Ethereum is in 2017 gestegen van 8 dollar naar 1000 dollar per munt.

 

Wat maakt Ethereum zo interessant? Ethereum is veel meer dan alleen een cryptocurrency. Het is een platform waarop applicaties kunnen worden ontwikkeld. Denk aan projecten als The DAO, waarbij investeerders geld in een project stoppen en daarna democratisch beslissen wat ermee gebeurt.

Litecoin: een sneller alternatief voor Bitcoin

Litecoin is een open source, peer-to-peer cryptocurrency die gebruikmaakt van een scrypt-algoritme in plaats van het meer bekende SHA-256-algoritme. Dit maakt het muntje niet alleen sneller maar ook veel lichter te minen.

 

Litecoin is een ‘echte’ Bitcoin-alternatief die sinds 2011 bestaat. Het team achter Litecoin heeft de code van Bitcoin aangepast en verbeterd, waardoor de munt sneller is dan zijn grootste concurrent.

 

Litecoin is een populaire keuze onder cryptogeldbeleggers vanwege de hoge potentiële winst en het lage risico. De munt wordt momenteel gehandeld rond de $50 en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $3 miljard.

Ripple: Het wereldwijde betalingsnetwerk

Ripple is een wereldwijd gedistribueerd netwerk van banken en betalingsaanbieders die blockchaintechnologie gebruiken om internationale betalingen te verrichten. Het bedrijf achter Ripple is Ripple Labs, en de munt zelf heet XRP.

 

Ripple heeft samengewerkt met enkele van de grootste namen in de bankwereld, waaronder American Express, Santander en UBS. Het doel van Ripple is om internationale betalingen sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken.

 

XRP kan worden gebruikt om directe betalingen te doen, of het kan worden gebruikt om andere activa om te zetten in XRP en vervolgens een betaling te doen. U kunt bijvoorbeeld EUR omzetten in XRP en vervolgens XRP gebruiken om USD te betalen.

 

Ripple is een van de meest opwindende projecten in de cryptocurrency-ruimte. Als het succesvol is, kan het de manier waarop we internationale betalingen verrichten revolutionair veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *